Project Fietsplan

Eind 2017 startte het Diaconaal Platform Dronten (DPD) een Fietsplan, dat inmiddels is aangesloten als project bij Stichting Burgers in de Knel Dronten.

In oktober 2023 ging de 500ste fiets naar een nieuwe eigenaar! 

'Het blije gezicht van de ontvanger is altijd een beloning die je niet in geld kunt uitdrukken.'


Door vrijwilligers van het Project Fietsplan worden in samenwerking met Burgers in de Knel en het Diaconaal Platform Dronten (DPD) gratis gereviseerde fietsen ter beschikking gesteld aan mensen die dat echt nodig hebben. Ook vluchtelingen binnen de gemeente Dronten komen in aanmerking voor een dergelijke fiets.

De opgeknapte fietsen worden uitsluitend uitgegeven via aanvragen door hulpverleners uit de gemeente Dronten. Deze hulpverleners zijn bekend met het Project Fietsplan. Ook worden bruikbare fietsen beschikbaar gesteld door de firma's Kloppenburg en Brinkman en door de Milieustraat van de gemeente Dronten.
Verder worden er diverse fietsen aangeboden door Drontenaren die bekend zijn met het Fietsplan. Daarnaast ontvangt Burgers in de Knel subsidie van de Gemeente en een donatie via het maatschappelijk fonds van Windplan Groen voor het Project Fietsplan.

Het streven van de vrijwilligers van de 5-koppige werkgroep fietsenmakers is om kwalitatief steeds betere fietsen te leveren en zij hopen daarom altijd op donatie van nog goed bruikbare fietsen.

Heeft u een fiets staan die niet meer wordt gebruikt, dan heeft het Fietsplan hier vast een goede bestemming voor. Ook fietsen die eerst een opknapbeurtje nodig hebben zijn van harte welkom. 
 


© 2024 Burgers in de Knel Dronten

Realisatie: Sybit - Software op Maat