Storytelling Noodhulp

Gezin verhuist naar Dronten. Moeder is net bevallen, maar erg ziek. Man werkt hard in twee banen. Zoontje van 5 jaar moet zich maar zien te redden. Ze kunnen amper leven van hun inkomen. Er is aan alles gebrek: huisraad, babyvoeding, luiers, rompertjes, fietsen… De melding hierover kwam op vrijdagmiddag 14.30 uur. En ’s avonds was de grootste nood gelenigd i.s.m. onze vrijwilligers. Vanuit onze voorraad, maar ook via onze rekening konden we hulp bieden. Een vrijwilliger is als maatje een aantal uren geweest en houdt nog regelmatig contact. Ook wordt contact gelegd met de professionele partijen. 
Ze kunnen weer verder…

 
Van buiten Dronten komt een alleenstaande moeder met 5 kinderen. Ze wordt geplaatst in een woning waarin nog van alles ontbreekt. Binnen 2 dagen wordt laminaat gelegd door vrijwilligers, betaald uit de pot Noodhulp van Burgers in de Knel. Er worden bedden geregeld en gordijnen. Er komt een voedselpakket, maar ook speelgoed. Eén van onze maatjes begeleidt de moeder voor dagelijkse zaken en in de contacten met de officiële instanties.
Ze kan weer verder…
 
Jonge man, diep in de schulden, wil heel graag een grootrijbewijs halen. Burgers in de Knel verschaft hem een lening met terugbetaling op termijn. Een coach geeft hem inzicht hoe hij orde op zaken kan stellen. Hij regelt de zaken op een positieve manier. Nog voor de terugbetalingstermijn heeft hij de helft van de lening terugbetaald. We besluiten hem de andere helft te schenken als aanmoediging. Inmiddels is hij vrachtwagenchauffeur.
Hij kan weer verder…
 
Vrouw, bijna blind, met een zoon met een verstandelijke beperking. Dacht bij haar zorgverzekeraar voldoende verzekerd te zijn voor thuiszorg. Krijgt opeens een rekening van duizenden euro’s. Zaken worden niet vergoed. Kan ook niet in een andere verzekering zolang dit loopt. Burgers in de Knel verschaft een lening en de zorgverzekeraar stelt het bedrag bij. De vrouw lost gedurende 10 maanden keurig elke maand het afgesproken bedrag af. Helaas komen er plotseling andere kosten i.v.m. haar zoon. Het restant kunnen we schenken omdat wij geld van een maatschappelijk fonds hebben gekregen.
Zij kunnen weer verder…
 
Jonge vrouw van achter in de 20 wordt op vrijdagmiddag voor een kerkgebouw uit een auto gezet, samen met haar twee kinderen. Ze klopt aan bij de koster, die contact opneemt met Burgers in de Knel. Voor het weekend schenken we haar handgeld voor overnachting en voedsel. De maandag daarop gaan we samen op zoek naar professionele hulp. Na veel vijven en zessen wordt daar spoedopvang geregeld.
De vrouw met haar dochters kunnen voorlopig verder…

Een gezin probeert met het bewerken van hun volkstuin hun financiële situatie bij de spijkeren door het verbouwen van groente, aardappelen, enz. Ze hebben een dochter die heel veel medische problemen heeft, waarvan de kosten niet allemaal door de zorgverzekering worden vergoed. Burgers in de Knel kan ze helpen door geld te geven voor de aanschaf van een vrieskist. Zo blijven de groenten langer bewaard! 
Zij voelen zich gezien en geholpen en kunnen verder…
 
Een kapster biedt aan om op haar vrije avond een aantal personen gratis te knippen. Een aantal burgers die het niet breed hebben maken daar graag gebruik van. Een van de klanten verzucht na afloop van de knipbeurt: Nu voel ik me weer MENS! En wij gaan hiermee verder… Het zette Burgers in de Knel op het spoor om hiervan een nieuw project te maken.
Blijf het volgen!
 
Dankzij een financieel ruimere jas kunnen wij als Burgers in de Knel helpen door het verstrekken van boodschappenkaarten voor een bepaalde periode bij de plaatselijke supermarkt. Zo mogen wij zorgen dat burgers die toch al in de knel zitten als gevolg van hoge kosten voor energie en boodschappen, hiermee een tijdje geholpen kunnen worden. Een warm gebaar.
Daardoor kunnen zij weer even verder…


 
© 2024 Burgers in de Knel Dronten

Realisatie: Sybit - Software op Maat