WachtVerzachter buigt zich in Swifterbant over prestatiedruk jongeren

WachtVerzachter buigt zich in Swifterbant over prestatiedruk jongeren Dronten - 3 juli 2024.  In 2023 geeft 50 procent van de jongeren aan zicht ernstig gestrest te voelen. Prestatiedruk en langdurig gevoel van stress ervaren maakt dat dit in veel gevallen leidt tot het ontwikkelen van mentale problemen. WachtVerzachter houdt donderdag 4 juli in Swifterbant een avond rond dit thema, speciaal voor jongeren die aangesloten zijn bij de WachtVerzachter, maar ook voor andere jongeren van 17 tot 27 jaar uit de gemeente Dronten.

‘We zien het dagelijks voorbijkomen, vanwege de studiebelasting en de lat die vaak hoog ligt gaan juist de meest gemotiveerde jongeren onderuit,’ vertelt Isabelle Dekker, landelijk coördinator van WachtVerzachter. ‘Maar ook jongeren die zich net in het werkveld begeven en misschien wel een jong gezin moeten combineren met een carrière ervaren soms dezelfde gevoelens van stress en druk komen we veel tegen. Op deze avond gaan we op verschillende manieren aan de gang met dit thema. We gaan elkaar ontmoeten en in gesprek, we laten ons creatief brein werken en geven informatie over hoe het gevoel van stress en druk ontstaan en geven tools en tips mee waar je wat mee kan doen. Uiteraard delen we ook met elkaar wat kan helpen.’

Isabelle Dekker is trainer en coördinator bij WachtVerzachter. Ze gaat deze avond met de aanwezigen in op vragen als waarom er zo weinig uit je handen komt wanneer je stress ervaart en hoe het komt dat je opeens niet meer weet waar je moet beginnen. Ze draagt oplossingen aan die kunnen helpen. Deze avond hoeven mensen niet alleen maar te luisteren. Ze gaan ook creatief aan de slag, aangezien creatief bezig zijn één van de dingen is die kan helpen in het terugbrengen van stresslevel.

De avond duurt van 17.30 tot ongeveer 21.00 uur. Bij mooi weer is er buiten een barbecue. Bij een mindere weersvoorspelling is het programma binnen waarbij voor een maaltijd wordt gezorgd. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Bij WachtVerzachter weten ze wat het delen van wat je bezighoudt en dwars zit in positieve zin met iemand kan doen. Voelen dat je niet de enige bent die in de situatie zit kan al enorm helpen, het er samen over kunnen hebben is minstens zo belangrijk. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@wachtverzachter.nu of een appje naar 06-38957183. Wie problemen heeft met vervoer kan dit laten weten. Op www.wachtverzachter.nu/dronten staat meer informatie.

FlevoPost 3 juli 2024

<< Terug naar overzicht
© 2024 Burgers in de Knel Dronten

Realisatie: Sybit - Software op Maat